Baaaaaardzo dziękujemy . Jesteśmy ogromnie szczęśliwi, że to własnie u nas na stałe zamieszka Mała Mi. Jest ona spełnieniem naszych marzeń, uosobieniem psiaka, na którego czekaliśmy. Jestem ogromnie wdzięczna p.Izabeli Grzelak za to, że to właśnie do mnie zadzwoniła w pewien piątkowy wieczór z informacją o Małej. Jestem też wdzięczna wszystkim osobom, które udzielały nam różnych porad i wsparcia. Szczególnie dziękuję naszej fundacyjnej opiekunce - Kamili, za pomoc, zaangażowanie, za to, że żadne z moich pytań nie pozostało bez odpowiedzi.
Jednak przede wszystkim dziękuję p.Agacie. Wiem, że decyzja, którą Pani podjęła była bardzo trudna i z pewnością bolesna. Jednak to dzięki tej mądrej decyzji Mała jest teraz szczęśliwa, a to jest przecież najważniejsze. I proszę pamiętać, że na buziaki od Pani i Tosi zawsze znajdę miejsce na jej ślicznej mordce.
Oczywiście w dalszym ciągu będziemy informować o tym, co u nas nowego. I tak ze spraw bieżących: Malutka czuje się już dobrze. Nosi jeszcze swoje niebieskie ubranko. W następny wtorek jedziemy na zdjęcie szwów. Jest już bardziej pewna siebie, chociaż są jeszcze sytuacje, w których tej pewności muszę jej dodawać. Na mój widok jej ogonek "faluje", więc jestem pewna, że i ona cieszy się z tego, ze u nas zostaje.
_________________ Pozdrawiam
Beata, Chanel i Mała Mi
Jestem ogromnie wdzięczna p.Izabeli Grzelak za to, że to właśnie do mnie zadzwoniła w pewien piątkowy wieczór z informacją o Małej.
Bardzo się cieszę, że udało mi się dobrać psiaka, którego tak mocno pokochaliście I naprawdę nie ma za co dziękować, jesteśmy tu po to, żeby pomagać Obyście mieli tylko same szczęśliwe chwile
P.S. Iza jestem
_________________ Życie trzeba kochać, a nie zostawiać, bo ono nas nigdy nie zostawi...
I ode mnie jeszcze gratulacje!
Cudownie, że tak od pierwszego wejrzenia trafiłyście na siebie! Życzę wspaniałości na wspólnej drodze. I jakby jakieś zdjątko się nam tu trafiło, to będę baaardzo wdzięczna (może być w kubraczku )
_________________ “The happiest people don’t have the best of everything, they just make the best of everything they have.”
Witamy ponownie. Mała już się u nas zadomowiła na dobre , nawet Chanelka nie wnosi już żadnych sprzeciwów. Jak dziewczyny zaczną się bawić, to ich szaleństwa nie mają końca - a ja nie mogę się napatrzeć .
A teraz kilka zdjęć: najpierw Mi jeszcze w kubraczku (dobrze, że mamy to za sobą).
Teraz Mała po kąpieli (była bardzo grzeczna, chociaż nie miała ochoty na tą kąpiel ).
Ślicznotka na spacerze.
Moje dzieci podczas pracy z psiaczkami.
Beata, Chanel i Mała Mi
Rzeczywiście, chłopcy potrafią fajnie bawić się z psami. Ich ulubione zajęcie to zabawy węchowe. Szczególnie polecamy chowanie smaczków w różnych zakamarkach domu. Świetna zabawa i frajda dla jak psiaki "zdobywają kolejne bazy". Chanelka doszła już do takiej perfekcji, że znajdzie smaczek ukryty nawet głęboko w szufladzie, Milątko też jest na dobrej drodze .
A my w dalszym ciągu pracujemy nad poprawą stanu uzębienia u Małej. Nie wiem, czy już pisałam, ale ostatnio p.doktor była zaskoczona tym, że udało nam się znacznie zredukować kamień nazębny za pomocą m.in. gryzaków różnego rodzaju. Cieszymy się baaaaardzo.
Beata, Chanel i Mała Mi
Z okazji rozpoczynającego się Nowego Roku życzymy wszystkim samych wspaniałości, zdrowia i spełnienia marzeń. Natomiast osobom zaangażowanym w pracę w Fundacji życzymy, aby każdy dzień przynosił Wam tyle radości, ile nam daje psiaczek, którego dzięki Wam mamy
Szczęśliwie sylwestrowe petardy mamy już za sobą. Był to nasz pierwszy wieczór sylwestrowy spędzony z Małą Mi. Dla niej także wszelkie wystrzały były bardzo stresujące i razem z Chanel cały czas były blisko mnie. A teraz coś dla oka.
Beata, Chanel i Mała Mi
Malutka ma się dobrze. Jest wspaniałym pieskiem, taki chodzący psi ideał. Uwielbia spacery do lasu, gdzie często bawimy się w tzw. chowanego. Świetnie, gdy dzieci są ze mną, wtedy zabawa jest szczególnie udana. A korzyści niesamowite, bo nie dość, że chłopcy w dobrych humorach, to i piesek często sprawdza, czy jesteśmy blisko.
Milusia kocha cały świat, jednak nie przepada za swoją sąsiadką - sunią w typie owczarka niemieckiego. Jak tylko się zobaczą to kłócą się nie wiadomo o co. Ach, te dziewczyny!
Aktualnie nasza Królewna Śnieżka zmienia kreację i mimo czesania cały dom codziennie pokrywa świeża warstwa kłaczków. Wygląda jakby prószył śnieg. Czyli mimo wiosny za oknem pozostajemy w klimacie zimowym.
Beata, Chanel i Mała Mi
Witamy świątecznie. U nas wszystko w porządku. Malutka jest już u nas pół roku. Ale ten czas szybko mija. Korzystamy z okazji i życzymy wszystkim samych wspaniałości na święta. Cudownych chwil spędzonych w gronie najbliższych przy wielkanocnym stole i oczywiście dużo wiosennego słoneczka, aby świąteczne spacerki były samą przyjemnością.
No, a po tych spacerkach troszeczkę lenistwa nie zaszkodzi.
Beata, Chanel i Mała Mi
Długo nas tu nie było, a tak się składa, że w poprzednim tygodniu minął już rok od dnia, w którym Malutka zamieszkała z nami. Ten rok upłynął nam pod znakiem wspólnych spacerów, zabaw i miziania. Dzięki temu psiakowi wręcz uzależniłam się od spacerów ( i bardzo się z tego cieszę, bo to takie zdrowe uzależnienie ).
Oczywiście przesyłamy kilka zdjęć. Miłego oglądania
Ach, te jej cudne oczka!
Beata, Chanel i Mała Mi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum