Wiek: 38 Dołączyła: 04 Sie 2012 Posty: 3154 Skąd: Cieszyn
Wysłany: 2013-10-19, 10:39
Jako opiekun adopcji jestem zachwycona zachowaniem Czestera i jego merdającym ogonem, ale również kontaktem z właścicielem. Widać, że psiak trafił tam gdzie powinien. Jednak muszę się czegoś przyczepić tak dla zasady. W prawdzie widać, że Czester jest wpatrzony w swojego nowego pana i nie ucieka, jednak na początku powinien chodzić na długiej lince. Zwłaszcza, że jego imię zostało zmienione... i pewnie nie do końca się do niego przyzwyczaił.
Michałku mam nadzieje, że złociak ma identyfikator??
_________________ Gdyby nie było zwierząt, życie nie miałoby sensu.
To samo pomyślałam jak oglądnęłam filmik, ale nie chciałam pisać, bo nie zajmuję się adopcją Ale słuszna uwaga, wydaje mi się, że trochę za wcześnie na spuszczanie psa...
_________________ Życie trzeba kochać, a nie zostawiać, bo ono nas nigdy nie zostawi...
Wysłany: 2013-10-21, 19:42
Czester jest fantastyczny a muzyczka w filmiku idealna co do linki treningowej to również polecamy, nasza Zarcia jest z nami już drugi miesiąc a jednak często jeszcze jej podpinamy taką długą linkę na 20 metrów. W niczym jej to nie przeszkadza, nie plącze się , a nam tym bardziej. W 90 % Zara pięknie się słucha i przybiega radośnie na zawołanie, jednak bywa (zwłaszcza na otwartych przestrzeniach - np. polach) że zaczyna lecieć gdzieś przed siebie i zero reakcji, a zawsze w takiej chwili można chwycić linkę
_________________ Pozdrawiamy
Agata,Tomek, Fidelek i Zarcia
KUDŁATY ART - akcesoria dla zwierząt handmade
http://kudlatyart.weebly.com/
Wysłany: 2013-10-21, 19:58
A ja powiem wprost puszczanie psa luzem, który jest u Was od niecałego miesiąca jest złym pomysłem i dość nieodpowiedzialnym postępowaniem, niezgodnym z zasadami fundacji, ponieważ może się skończyć ucieczką psa, o czym Państwo pewnie wiecie, prawda?
_________________ " per aspera ad astra"
Życie bez psa ,jest jak niebo bez słońca
Wiemy, aczkolwiek nigdy nie oddalil sie dalej niz na 20 m.
Co nowego u Czestera? Wkońcu mogliśmy go wykąpać, bo szwy po kastracji zostały zdjęte 2 tyg temu. Wkońcu najpierw go widać a dopiero potem czuć, nie tak jak było to wcześniej.
Sprawdziłem jak znosi podróże autem i powiem Wam że całkiem dobrze, wbrew temu co mówił poprzedni właściciel. Siedział spokojnie, obserwował drogę. Odwiedziłęm z nim rodzinę mojej dziewczyny gdzie jest 5 letnie dziecko. Widać że ma uraz, bo od niego uciekał.
Ma również uraz do piwnic. Moja mama w piwnicy ma zrobioną pracownię krawiecką i często zamiast iść z nią leży przy schodach i za nic po nich nie zejdzie. Nie jest to lęk przed schodami bo na piętro wchodzi bez problemu.
Wybaczcie że piszę z mniejszą częstotliwością niż inni ale wolną chwilę wolę wykorzystać na bieganie z psiakiem a nie na opisywaniu go. Rozumiem że takie są zasady i wyrażam postanowienie poprawy
Pozdrawiam!
Wiek: 38 Dołączyła: 04 Sie 2012 Posty: 3154 Skąd: Cieszyn
Wysłany: 2013-10-22, 20:35
W związku z tym, że Michał nam się tutaj tak ładnie wytłumaczył i mam nadzieję, że dotrzyma obietnicy i będzie częściej odwiedzał forum, mogę ogłosić całemu światu, że Czester już na zawsze zostanie w swoim domu tymczasowym!!!
Chłopaki dogadały się idealnie, nic dodać, nic ująć, oby tak dalej!
Serdecznie gratulujemy!!
_________________ Gdyby nie było zwierząt, życie nie miałoby sensu.
Wysłany: 2013-10-22, 21:59
My również bardzo serdecznie gratulujemy
_________________ "A Ty w oczy patrzysz i łeb przekrzywiasz, jakbyś chciał zrozumieć mnie lepiej.
I w ogień skoczyłbyś za mną, choć jestem tylko człowiekiem...".
Wiek: 38 Dołączyła: 07 Sie 2013 Posty: 521 Skąd: Wolsztyn/DK
Wysłany: 2013-10-23, 13:32
Wszystkiego dobrego i gratulacje
_________________ "Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą- twoim Psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój - wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie."
Rambo *2009- 2013 [']
Wiek: 38 Dołączyła: 07 Sie 2013 Posty: 521 Skąd: Wolsztyn/DK
Wysłany: 2013-10-27, 18:41
świetne zdjęcia. masz talent no i model trafił się idealny
_________________ "Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą- twoim Psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój - wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie."
Rambo *2009- 2013 [']
Mamy świeże informacje z domu Czestera, że ten miewa się świetnie. Jest bardzo ważnym członkiem rodziny, a ostatnio przeszedł na dietę gdyż przez niektóre osoby kochany jest aż za bardzo;)) Chłopak jest bardzo przyjazny i przytulaśny, nie pojawiły się już żadne incydenty związane z ugryzieniami. Czester jest ponadto świetnym gospodarzem, gdy Opiekun wraca do domu, zawsze otrzymuje od psiaka jakiś podarunek;) Czekamy na fotki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum