Badi miał przed południem kastrację. Biedak strasznie się męczy z kołnierzem, obija się o wszystko Wciąż probuje ściągnąć i dobrać sie do rany. Założyłam mu również gaciory, żeby rana była bezpieczniejsza. W sobotę kolejna wizyta u weterynarza po antybiotyk.
Wiek: 34 Dołączyła: 01 Paź 2015 Posty: 10102 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-08-23, 23:24
Super Kasiu, dziękujemy za opiekę. Niestety te kołnierze to odwieczna męczarnia naszych złotek, ale dla ich dobra muszą się chwilkę pomęczyć. Trzymam kciuki, za to żeby rana się ładnie goiła )
Wiek: 47 Dołączyła: 19 Maj 2011 Posty: 7075 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2017-09-04, 08:26
Pani Dorotka jest troche "mniej" komputerowa , więc ja będę wklejać informacje i fotki
Cytat:
Witam
Dziś niedziela, więc postanowiłam napisać.
Noc minęła nam dosyć spokojnie. Badi się kręcił do czasu kiedy nie zgasiliśmy świateł w całym domu. Potem położył się w naszej sypialni na dywanie i zasnął. Sen miał dosyć czujny- my zresztą też
Pobudka była dosyć wcześnie bo o 4 rano. Badi ładnie budzi nie szczeka tylko trąca nosem i puka ogonem.
Już na spacerach tak nie ciągnie do ścian i ogrodzeń. Idzie spokojniej. Pierwsze spacery miałam wrażenie jakby chciał gdzieś szybko uciec i się schować. Teraz już jest lepiej. Bardzo lubi balkon, jak chce wyjść na balkon to ładnie podchodzi i czeka aż otworzę, nie drapie nie szczeka i się nie denerwuje. Czasem wyjdzie z zabawką pokaże światu i wraca do pokoju.
Czasem rzeczywiście się wkręca i zaczyna szczeka (jak wychodzimy na spacer zanim zapnę obrożę)i, ale staramy się go wyciszyć.
Je ładnie, już dziś tak łapczywie nie pije.
Mam kilka pytań do Pani.
Trochę martwi mnie jego sierść - bardzo ją gubi. Na pewno to przez stres, anemię, hormony itp. Chcemy go zabrać do fryzjera ale oczywiście nie teraz aż się zaaklimatyzuje. Kiedy byśmy mogli? - proszę poradzić.
Pytanie mam jeszcze o ochronę na kleszcze czy coś było podane, bo w książeczce nic nie znalazłam a Pani Kasia też do końca nie była pewna co było podane.
Ogólnie zaczyna się już dużo tulić i ciągle chodzi za nami
Pozdrawiamy serdecznie.
Bady6.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 174.33 KB
_________________ Kamila i Oskar
India 2003-2012[*]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum