Wiek: 34 Dołączyła: 01 Paź 2015 Posty: 10102 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-11-13, 11:36
Zima, jest jak zabawka dla Goldena :)Binek cieszy sie jak dziecko i tarza i turla po całej łące jak tylko jest śnieg Widze że Enzo też bardzo lubi biały puch
Zima, jest jak zabawka dla Goldena :)Binek cieszy sie jak dziecko i tarza i turla po całej łące jak tylko jest śnieg Widze że Enzo też bardzo lubi biały puch
Dokładnie. Enzo zadowolony bardzo, poszalał trochę, tylko problem, bo ziemia zamarznięta i nie dało się w niej kopać.
Hej!
Dawno mnie tutaj nie było. A u mnie działo się dużo! Słuchajcie jestem trochę chory, mam problem z tarczycą. Ale już dostaje leki i nie jest zle. Tylko ciągle mi krew pobierają a ja tego nie bardzo lubię.
Ale dam rade! Chce się Wam pochwalić, ze ostatnio na święta były u mnie dwa psy i szalenstwom nie było końca! Sami zobaczcie!
Wiek: 34 Dołączyła: 01 Paź 2015 Posty: 10102 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-01-13, 16:29
Enzo kluseczko, Binek łączy się z Tobą w cierpieniu, on tez miał pół roku temu zdiagnozowana niedoczynnosc teraz bierze 4x200 eutyrox i jakoś staramy się go pobudzić do życia, ale zrobił się osowiały a jak Enzo z żywiołowością? Tez energia spadła przez tarczyce ?
Enzo kluseczko, Binek łączy się z Tobą w cierpieniu, on tez miał pół roku temu zdiagnozowana niedoczynnosc teraz bierze 4x200 eutyrox i jakoś staramy się go pobudzić do życia, ale zrobił się osowiały a jak Enzo z żywiołowością? Tez energia spadła przez tarczyce ?
Niestety, ale stał się też bardziej osowiały i szybko się męczy. Kilka razy pobiegnie za piłką i już więcej nie chce, albo musi chwilkę odpocząć. Dawniej bardzo lubił się przeciągać i zawsze miał na to siłę, teraz niestety nie zawsze. Za to dołki uwielbia kopać cały czas, właśnie jest na etapie wykopywania forsycji i spodobały mu się też hiacynty. Także jeśli ktoś potrzebuje przekopać ogródek, to Enzo bardzo chętnie:)
Hej. W czasie świąt miałem gości z Warszawy 🙂 byli u mnie już 2 raz. Jeden z nich to Farcik, który tak jak ja uwielbia kopać dołki także trochę mi pomógł 🙂
Ciocia przywiozła ze sobą kliker i przypomniała mi podstawowe komendy.
Ale najważniejsze! Z moja tarczyca jest odrobinę lepiej i trochę schudłem 🙂
Za niedługo kolejne badanie krwi.
hej, hej, hej.
Dawno mnie tu nie było - ale u mnie się strasznie dużo działo. Buduje dom z moją Pańcią - i dzięki temu mogę siedzieć w wodzie po kolana.
Generalnie ciągle się borykam z chorobą tarczycy - ale jestem ciągle na lekach i udało mi się schudnąć!!!
Ważę 6 kg mniej.
Pozdrawiam, Enzo
Waży 41,6 kg. Ale ważył, przez tarczycę 47...
Cały czas jest na gotowanym ryżu z mięskiem. Wprowadzona jest aktywność fizyczna, ale jednak swoje latka robią swoje
Próbowaliśmy z suchą karmą, ale nie było efektów. Dopiero przejście na ryż z mięsem dało efekt.
Jesteśmy pod opieka bardzo dobrej kliniki, kontrolujemy tarczyce, jesteśmy na lekach.
W przypadku Enzo pozostaliśmy przy tym co mu zaczęło pomagać - ogólne wyniki badań są dobre
Cytat:
najkrócej rzecz ujmując Enzo jest super psem i wszystko u niego w porządku. Bardzo dziękujemy za możliwość zostania jego opiekunami. Więcej napiszę, jak wrócę z delegacji i wtedy wyślę też zdjęcia naszego Henia (tak go pieszczotliwie nazywamy). Napiszę też wtedy parę słów na stronę Warty.
_________________ Nie każdy człowiek wie, jak kochać psa ale każdy pies wie, jak kochać człowieka
Mila, Monika i Dawid
Przesyłam kilka informacji na temat Enzo: w połowie czerwca byliśmy na kontrolnym badaniu krwi i USG. Mieliśmy też problem z uszami - Enio dostał maść i jest ok. Badanie krwi wykazało, że trzeba zwiększyć tabletki na tarczycę, a w trakcie USG wyszło, że Enzo ma trochę powiększoną śledzionę – zdaniem pani weterynarz może to być z racji wieku – mamy go obserwować i jeśli nic się nie zmieni, to kolejna wizyta kontrolna za 3 miesiące. Ogólnie jego stan jak na seniora jest w miarę ok. Jak na seniora przystało, jest on bardzo spokojny, głównie śpi i odpoczywa. Bardzo lubi się wygrzewać do słońca, a jak mu jest za gorąco, to kopie sobie dołki w ziemi i tam odpoczywa. Nadal uwielbia kopać w ziemi i jak tylko pojawiają się w ogrodzie nowe sadzonki kwiatów, to im nie przepuści. Dlatego za dużo kwiatów w ogrodzie już nie mamy
DSC_1796_240x426.JPG
Plik ściągnięto 12 raz(y) 97.71 KB
DSC_1797_240x426.JPG
Plik ściągnięto 6 raz(y) 103.65 KB
DSC_1795_240x426.JPG
Plik ściągnięto 9 raz(y) 104.77 KB
_________________ Nie każdy człowiek wie, jak kochać psa ale każdy pies wie, jak kochać człowieka
Mila, Monika i Dawid
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum