Forum Fundacji Warta Goldena Strona GłównaForum Fundacji Warta Goldena Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Chat  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
MIŚKA - 478
Autor Wiadomość
Sylwia, Abra i Felek 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2018-01-17, 10:19   

Miśka to doskonały przykład psiaka, który potrzebował czasu aby oswoić się z nową sytuacją - zamieszkaniem w naszym domu z dwójką psich rezydentów. Warczała na Abrę i Felka. Pokazywała im całe swoje uzębienie. Nie pozwalała przechodzić im koło swojej miski z wodą. Nie pozwalała kręcić się wokół niej, gdy leżała. Nasze odpowiednie podejście do jej zachowania oraz przede wszystkim nie zrażanie się do całej sytuacji przyniosło super efekty.

Miśka to sunia, która nie ma problemu z psami. Abra i Felek to jej stado. :) Widok, gdy kładzie się blisko nich, wręcz przytulając się do nich jest rozczulający. :)

Miśka i Felu:

Angelika i Spike 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2018-01-17, 10:20   

Ale słodkie bobasy nasze...
/ Lola (*), 2024-2025

Sylwia, Abra i Felek 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2018-01-25, 10:26   

Powracamy po krótkiej przerwie. :)

21 stycznia Misia zjadła ostatnią połówkę tabletki Encorton. Żelazo również już jakiś czas temu skończyła brać. 23 stycznia została zaszczepiona na wściekliznę i wirusówki. Pani doktor pobrała jej również krew na ponową morfologię i żelazo. I jest lepiej. :) Żelazo w normie. Płytki krwi skoczyły ze 114tys. na 148tys. :) Leukocyty nadal troszkę poniżej normy przez Encorton. Ale wszystko idzie w dobrym kierunku. :)

Coś dla oka:

Do usłyszenia. :)

Ewa, Lula i Fux 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2018-01-26, 19:59   

JUtro Miska jedzie do nowego domu.Do Madzi do Lubonia.

Bardzo ale to bardzo dziekuje Sylwi za przewspaniała opieke nad Miska za serce jakie jej okazała zabierajać ja pod swój dach...Sylwia DZIĘKUJE BARDZO :pies:

„Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą, twoim psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój, wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie” - Anonim

Angelika i Spike 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2018-01-27, 10:28   

Gratulacjeeeeeeee ;)
/ Lola (*), 2024-2025

Magda i Nika 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2018-01-27, 23:02   

Gratulacje, czekamy na relacje i zdjecia ^^

Nanka i Beza 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2018-01-28, 18:37   

gratulacje!!!! i do zobaczenia już za tydzień ;)

KateO 

Wysłany: 2018-01-28, 23:29   

Człowieka łamie za serce jak patrzy na te psiny. Oczywiście wszystkie by przygarnął.

Sylwia, Abra i Felek 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2018-01-29, 19:24   

Lepszego domu dla Miśki nie mogłam sobie wymarzyć. :serce:

Madziu, napiszcie jak minęły pierwsze chwile Miśki w nowym domku. Zdjęcia mile widziane. :mrgreen:

Magda i Miśka 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2018-01-29, 20:42   

Właśnie napisałam referat o tym jak Miśka się u nas czuje, jednak mnie wylogowało :shock:

Witamy wszystkich serdecznie :)

Miśka przed chwilą czekała pod drzwiami na swojego męskiego przyjaciela, obecnie śpi u siebie w łóżeczku :)

Miśka od razu się u nas zadomowiła, czuła się jak u siebie :) Jednak szybko się okazało, że panele mamy za śliskie i Miśka się ich boi, nie chciała wskakiwać do nas na łóżko, co gorsze nie chciała w ogóle wejść do drugiego pokoju. Od razu zadziałaliśmy, położyliśmy kawałek wykładziny w sypialni, wlatuje na łóżko zadowolona i szczęśliwa, oczywiście od razu na miziaki :) W salonie mamy dywan więc tutaj problemu nie było. Normalnie się przemieszcza pomiędzy kuchnią a salonem.

Trudnością do pokonania są dla niej płytki na korytarzu za drzwiami, prowadzącym do windy. Tam również się śliska i się boi. Przeskakuje z wycieraczki na wycieraczkę, szuka stabilnego gruntu. Wczoraj wieczorem nawet ogonem zapukała do sąsiada, a ten wyskoczył przerażony "co się dzieje" ;) Próbujemy za pomocą smaczków jej pomóc przejść przez ten kawałek płytek do windy, w windzie nadal trzyma ją stres, przez co windy też troszeczkę się boi. Nie wyciągamy jej na siłę, dajemy jej spokój, aż sama się przekonuje, że to nic strasznego i przyklejona do ściany wyskakuje z korytarza. Myślę, że z czasem zauważy , że to nic strasznego i wyjście na spacer nie będzie już takim stresem. Będziemy nad tym intensywnie pracować :)

Na spacerze świetnie reaguje na swoje imię, słucha, za co ją nagradzamy :) na spacery chodzi trzy razy dziennie, poznaje nowe tereny. Zaliczyliśmy już pierwszą wykopaną dziurę i opruszony pyszczek od piachu :D

Można powiedzieć, że zakumplowała się z papugą - Manią :) Gdy tylko papuga wykona jakiś gwałtowny ruch, Miśka od razu siada na dywanie na przeciwko klatki i obserwuję ją aż się jej nie znudzi. Oczywiście rozmawiają sobie, Mania piszcząc a Miśka szczekając ;)

Żebring pospolity uskutecznia jak każdy Goldenos :D

PS. zaraz wrzucę fotki tylko się nauczę ;)

Magda i Miśka 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2018-01-29, 20:53   

Magda i Miśka 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2018-01-29, 20:56   

Magda i Miśka 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2018-01-29, 20:59   

Magda i Miśka 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2018-01-29, 21:01   

To się zdarzyło 3 min temu :)

Angelika i Spike 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2018-01-30, 10:21   

Ale zadowolona! :)
I jakie super fotki :serce:
/ Lola (*), 2024-2025

Nanka i Beza 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2018-01-30, 10:45   

do twarzy lasce z różowym!!! ślicznie się prezentuje :) już nie mogę się doczekać weekendu, aż ją wycałuję :D :pies:

Magda i Miśka 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2018-01-30, 11:07   

Ciocia Paulina napisał/a:
do twarzy lasce z różowym!!! ślicznie się prezentuje :) już nie mogę się doczekać weekendu, aż ją wycałuję :D :pies:

Ciocia Paulina, ona daje sygnały, że nie zawsze chce się całować ;) więc będziesz musiała ją przekupić ;)

Nanka i Beza 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2018-01-30, 11:52   

hihi :D cwana bestia!!! i słusznie :D ale coś wymyślimy i jakieś przekupstwo zastosujemy ;)

Magda i Miśka 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2018-01-30, 23:08   

Dzisiaj Miśka zrobiła duży postęp :D mniej już się boi płytek na korytarzu, idzie pewniej do windy, ma jeszcze małe problemy z wysiadaniem z windy po spacerze, ale wszystko idzie w dobrą stronę :)
Odwiedziła dzisiaj swojego przyjaciela Fuxa, troszeczkę jest o niego zazdrosna ;) raz czy dwa w ciągu tych kilku dni, pokazała mu swoje piękne uzębienie, od razu zostało to ukrócone i na tą chwilę po prostu się tolerują i dzielą zabawkami :)
Dzisiaj Miśka została sama, niestety ja musiałam iść do pracy i mój partner też. Normalnie przebywa w domu. Miśka byłą bardzo grzeczna, nic nie zrobiła, nie szczekała, odpoczywała sobie na dużym łóżku w sypialni :D Opiekę nad nią sprawował mój brat, którego już wcześniej poznała :)

W czwartek wybieramy się do weterynarza, umówimy się między innymi na zabieg sterylizacji :)

Wysyłamy mokre nosy i buziaki :*

Ewa, Lula i Fux 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2022-12-08, 06:06   

Jutro minie miesiąc jak nasza Misia , misiunia, kremóweczka , Michalina , biega za Tęczowym Mostem :cry: :cry: :cry:

"Dokąd idą psy, gdy odchodzą?
No bo jeśli nie idą do nieba,
to przepraszam Cię, Panie Boże,
mnie tam także iść nie potrzeba.

Ja poproszę na inny przystanek
tam gdzie merda stado ogonów.
Zrezygnuję z anielskich chórów
tudzież innych nagród nieboskłonu"........

„Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą, twoim psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój, wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie” - Anonim

Odpowiedz do tematu